Hvor møter den domfelte opp?
Den domfelte møter til avtalt tid og sted ved vårt kontor i Tønsberg. Veibeskrivelse gis sammen med skriftlig innkalling eller på telefon.
Hvilken programvirksomhet driver friomsorgskontoret?
- Sinnemestring: Formålet med programmet er at deltagerne skal tilegne seg ferdigheter og teknikker for å kontrollere sinne.
- Er-Vil-Kan: Et styrkebasert rus- og livsmestringsprogram.
- VINN: Et fleksibelt motivasjons- og selvutviklingsprogram spesielt for domfelte kvinner i kriminalomsorgen.
- Russamtalen: En rusforebyggende samtalerekke.
- Play it right (PIR): Støtte unge i utvikling av sunn seksuell atferd. Forebygge skadelig seksuell atferd.
- LeVel: Samtaler med ungdom om skadelig seksuell adferd.
- Fart & Trafikk: Et program for personer som er domfelt for fartsovertredelse, evt. i kombinasjon med annen risikoatferd i trafikken.
- Programmene gjennomføres i gruppe eller individuelt.
Andre tilbud
Individuelle samtaler
Opplæring/utdanning og kurs/veiledning i samarbeid med fylkeskommunens oppfølgingsklasse på "Utsikten", Søndre Berg. Utstrakt samarbeid med oppdragsgivere om samfunnsnyttig tjeneste i kommunene i Vestfold, og frivillige, ideelle og humanitære organisasjoner. Muligheter for deltakelse i programvirksomhet i samarbeid med andre enheter i kriminalomsorgen.
Annet innhold som er spesifikt for kontoret
Arbeidstreningsgruppe
Vestfold friomsorgskontor organiserer egen arbeidstreningsgruppe som gjør forefallende vedlikeholdsarbeid som en del av straffegjennomføringen. Personer uten arbeid som soner med fotlenke kan også finne sysselsetting i arbeidstreningsgruppa.
Oppfølging av unge domfelte
Vestfold friomsorgskontor har egen Ungdomssansvarlig som har et ekstra faglig ansvar knyttet til straffegjennomføringen til unge domfelte mellom 15-25 år. Vi tilrettelegger innholdet i straffegjennomføringen etter domfeltes ressurser, behov og utfordringer i livet. Vi samarbeider med relevante instanser for å kunne gi meningsfullt innhold i soningen, eksempler på dette kan være NAV, utekontakt, skoler, barnevern, kommunale tjenester og frivillige organisasjoner.
Ungdomsråd
Formålet med ungdomsrådet er å få de unges erfaringer, tanker og stemmer inn i vårt utviklingsarbeid. Deres stemme skal sette preg på utviklingen av vårt ungdomsarbeid. Det vil i ungdomsrådene bli tatt opp ulike temaer og problemstillinger sett fra brukerperspektivet. Vi ønsker også deres tanker dersom det kommer nye høringer, rutiner og lignende som omhandler unge domfelte. Vi har troen på økt kvalitet i tjenesten ved å få de unges perspektiv inn, samt at de skal få oppleve mening og mestring ved å delta. Deltakelse i ungdomsråd er et tilbud som en del av straffegjennomføringen.
Brukermedvirkning
Vestfold friomsorgskontor har fokus på brukermedvirkning. Vi ønsker å involvere domfeltes stemmer for eksempel i arbeid med høringer, organisering av tjenesten, og utviklingen av våre innholdstilbud.